Rode wijnen
Er werden 474 wijnen gevonden die aan uw zoekopdracht voldoen.
Masi Brolo Campofiorin ORO Rosso di Veronese IGT
Italië › Veneto
rood / 2008
75 CL
€ 23,20 per fles
Druivenrassen
Corvina, Molinara, Oseleta, Rondinella
rood / 2019
75 CL
€ 7,50 per fles
Druivenrassen
Negroamaro
Omschrijving en details
Masseria Pietrosa in Puglia is gelegen in San Marzano en werd in 1962 opgericht. De wijnen worden gemaakt door Filippo Baccalaro en zijn typerend voor het terroir. De uitmonstering van de wijnen is zeer stijlvol.
De wijngaarden zijn gelegen in San Marzano, Salento, Puglia en bevinden zich 100 meter boven zeeniveau. De bodem bestaat hoofdzakelijk uit klei.
De oogst geschiedt volledig met de hand, ongeveer eind september. Temperatuur gecontroleerde schilinweking, waarna de fermentatie plaatsvindt in roestvrijstalen vaten.
De wijn heeft een intens aroma van klein rood en zwart fruit, specerijen en thijm. De aanzet is vol, gevolgd door een lange, zwoele afdronk.
Combineert goed bij voorgerechten met vlees, wit vlees en gevogelte, rood vlees, stoofgerechten en rijpe kazen.
Matsu El Viejo Toro
Spanje › Toro
rood / 2018
75 CL
€ 31,90 per fles
Druivenrassen
Tempranillo, Tinta de Toro
McManis Family Vineyards Petite sirah
Usa › California
De McManis wijngaard is gelegen in de buurt van de koele invloeden van de San Joaquin en Stanislaus Rivers, ten zuiden van Lodi, nu bekend als de River Junction.
rood / 2020
75 CL
€ 17,30 per fles
Druivenrassen
Petite sirah
Omschrijving en details
Het bedrijf is opgericht in 1990 door Ron en Jamie McManis, de 4e generatie wijnbouwers. De McManis familie verbouwt al sinds 1938 druiven in deze regio. Tegenwoordig beschikt de familie over een wijngaard areaal van een grootte van 1200 ha. De visie van het bedrijf: Het produceren van de mooiste wijnen en druiven in de Noordelijke San Joaquin Vallei, als ook het verlenen van een zo goed mogelijke service.
De wijn wordt gefermenteerd onder gecontroleerde temperaturen in inox vaten, daarna volgt 4 maanden houtrijping in nieuwe en gebruikte Franse en Amerikaanse barriques.
De wijn heeft zachte tannines en het houtgebruik is goed uitgebalanceerd. Donkere rijke kleur met aroma's van bosbessen en kruidigheid.
Menetou Salon de Sophie Bertin
Frankrijk › Loire › Menetou Salon
rood / 2020
75 CL
€ 20,80 per fles
Druivenrassen
Cabernet franc
Mezzacorona Teroldego Rotaliano riserva
Italië › Trentino
De Teroldego die in een gebied van slechts 400 hectare wordt verbouwt, wordt nergens anders ter wereld aangetroffen. Alleen in de beste jaren geproduceerd.
rood / 2012
75 CL
€ 10,30 per fles
Druivenrassen
Teroldego
Omschrijving en details
De Teroldego druiven zijn afkomstig van de Pina Rotalianawijngaard en traditioneel vergist. Tijdens dit proces zijn de druiven regelmatig rondgepompt. Lagering in eikenhouten vaten gedurende 24 maanden.
Intens rode kleur, complex karakter met een aroma van rijp rood fruit van pruimen en zwarte bessen. De smaak is vol, harmonieus met zachte tannines. De afdronk is lang.
Heerlijk bij gebraden of gegrild vlees en bij rijpe stevige kazen.
Misty Cove Pinot noir
Nieuw Zeeland › Marlborough
rood / 2019
75 CL
€ 13,00 per fles
Druivenrassen
Pinot noir
Misty Cove Signature Pinot noir
Nieuw Zeeland › Central otago
rood / 2017
75 CL
€ 19,90 per fles
Druivenrassen
Pinot noir
Molitor SB Brauneberger Mandelgraben*
Duitsland › Mosel
rood / 2019
75 CL
€ 38,90 per fles
Druivenrassen
Pinot noir, Spätburgunder
Montes Alpha 'M'
Chili › Colchagua Valley › Apalta
Gelegen op de hellingen van Apalta Valley, in Santa Cruz Valley aan de Tinguiririca rivier, genietend van een schitterend micro-klimaat. De bodem is arm, met beperkt organisch materiaal.
rood / 2011
75 CL
€ 70,00 per fles
Druivenrassen
Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Merlot
Omschrijving en details
Intens robijnrood van kleur. In de smaak hint van rode bessen, rood fruit, van zwarte peper, tabak en kruiden. Subtiele vanilletonen. Prachtige, volle en stevige wijn. Perfecte balans tussen zuurgehalte, rijpheid en structuur. Mooie afdronk. Zeer grote wijn met Médoc-achtige karakteristieken. Traditioneel. Lagering van 18 maanden op Franse nieuwe eiken vaten. Decanteren is gewenst. Te serveren bij rijke vleesgerechten, rood vlees, wild en rijke belegen kaassoorten. Opleggen tot 10 jaar na oogstjaar.