Mas des Tannes rouge BIO Paul Mas
Frankrijk › Languedoc-Roussillon
De filosofie van 'Les Domaines Paul Mas' is er op gericht de typiciteit van bodem en druivenras te behouden, en tegelijkertijd een wijn te presenteren die aansluit bij wat de consument vandaag de dag vraagt: veel fruit, concentratie, kleur, geur en smaak.
rood / 2020
75 CL
€ 9,20 per fles
Druivenrassen
Carignan, Grenache, Mourvèdre
Omschrijving en details
Alle wijnen worden gemaakt door Michel Mas, in samenwerking met de Australische oenoloog Richard Osborne.
De bodem is complex, met vele verschillende soorten gesteente. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 17 jaar. 45% Grenache, 40% Cabernet sauvignon en 15% Mourvèdre. Gedeeltelijk met de hand, gedeeltelijk machinaal geoogst. Gemiddelde opbrengst is ongeveer 36 hl/ha. Separate vinificatie van de druivenrassen, vergisting onder gecontroleerde temperatuur in tanks van RVS.
De Grenache heeft de malolactische fermentatie in eiken vaten ondergaan. De Mourvèdre en de Cabernet sauvignon zijn pas na fermentatie in eiken vaten gestopt. Hierna wordt de wijn 8 maanden in frans en amerikaans eiken vaten opgevoed. Intens diep paarse kleur met rode tinten.
In de neus veel kersen, bosbessen, kruiden, toast en hints van koffie. Aroma's van zwarte bessen mengen met pruimen en specerijen. Rijk, vol en luxueus met zachte tannines. Noten van jam en een lange finish waarin schakeringen van vanille en toast zich ontwikkelen.