Zoekresultaten

Er werden 52 wijnen gevonden die aan uw zoekopdracht voldoen.

Taittinger Nocturne Sec

Taittinger Nocturne Sec

Frankrijk › Champagne

Taittinger is een van de weinige familiebedrijven in de Champagne, geleid door Pierre Emmanuel Taittinger. Het werd opgericht in 1734 door Jacques Fourneaux. Aan de basis van de kwaliteit van de Champagnes van Taittinger staan de 289 hectare eigen wijngaarden op de beste locaties.

mousserend
75 CL
€ 54,50 per fles


Druivenrassen

Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot noir

Omschrijving en details

Taittinger Nocturne is een uitzonderlijke sec champagne. Hij is gemaakt van de Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. De uiteindelijke blend bestaat uit meer dan 35 "crus" uit diverse verschillende oogsten van perfect gerijpte druiven. Men laat de wijn gedurende 4 jaar ouderen op gist alvorens hem te doseren. Een dosering van 20 gram rietsuiker per liter wordt daarna toegevoegd.Deze dosering gecombineerd met de perfecte kwaliteit en rijpheid van deze wijn geven hem een uitzonderlijk krachtige body en een strelende zachtheid. Het is een perfecte champagne om in de late avonduren van te genieten. Taittinger Nocturne heeft een lichtgele kleur met zachte flonkeringen. De neus is subtiel en fris en doet denken aan de heerlijke geuren van witte bloesem en rijp fruit met hinten van gele perzik en gedroogde abrikozen. De eerste indruk van de smaak is zacht en heel fris. Geuren die doen denken aan rozijnen en fruit in siroop voeren de boventoon. De afdronk is lang en zacht met een aangenaam zoetje. Al met al een rijpe, volle krachtige wijn van een intense zachtheid, tederheid en passie. Nocturne, de verfijnde champagne voor een succesvolle avond!

Taittinger rosé cuvée Prestige

Taittinger rosé cuvée Prestige

Frankrijk › Champagne

mousserend
75 CL
€ 61,20 per fles


Druivenrassen

Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot noir

Omschrijving en details

De Taittinger Brut Prestige rosé verblijft minimaal 3 jaar in de kelders om zijn bouquet ronder te maken en zijn fruitige karakter te ontwikkelen. De Taittinger Brut Prestige rosé onderscheidt zich allereerst door zijn delicate, zalmachtige kleur. Zijn aroma's zijn fris en jong. Hij heeft een intens fruitige geur, waarin kersen, frambozen en wilde aardbeien zich met elkaar vermengen.

De smaak van de Taittinger Brut Prestige rosé is evenwichtig, levendig en zacht. Hij heeft een goede afdronk en blijvende tonen van rood fruit. De Taittinger Brut Prestige rosé is een vrouwelijke champagne, charmant en verleidelijk. Hij is subtiel en harmonieus.

Het is een feestelijk aperitief, maar kan ook heel goed gedronken worden bij een voorgerecht, kaas of dessert.