Argiolas Vermentino di Sardegna Costamolino DOC

Argiolas Vermentino di Sardegna Costamolino DOC

Italië › Sardinië

Deze wijn is afkomstig van wijngaarden op het zuidelijke deel van het eiland, op de heuvels ten noorden van Cagliari.

wit / 2019
75 CL
€ 13,50 per fles


Druivenrassen

Vermentino

Omschrijving en details

Door constante vernieuwing en investeringen in het eigen bedrijf worden de wijnen van Argiolas beschouwd als de top van Sardinië. Alle wijnen bezitten de karakteristieke Sardijnse kenmerken, die ze zo eindeloos boeiend én lekker maken.

Bij Argiolas is men zich er zeer goed van bewust dat de opbrengsten bij deze druif niet te hoog mogen zijn. Deze worden dan ook beperkt gehouden tot niet meer dan twee kilo per stok. De wijn gist op een lage temperatuur, rond de 17°C, om het fruit zoveel mogelijk op de voorgrond te houden. Aan deze wijn worden nog 5% andere, aromatische witte druivenrassen toegevoegd, om de wijn een complexer parfum te geven. Een heerlijke, verfrissende wijn.

Vol, wit fruit, grapefruit, kruidig, mint en open, met een vleugje anijs, venkel, aangenaam en geparfumeerd. Een volle, kruidige aanzet met rijp wit fruit, een vleugje venkel, een goede lengte, eveneens een wijn met een eigen karakter, mooi levendig, mede door het bittertje in de afdronk.

Combineert goed met salades, vis, schaal- en schelpdieren, prima bij artisjokken en bij asperges, maar ook een smakelijk aperitief.